Blog

  • Deel op

OiO over video in Emply: 'Gouden combinatie voor ons'

Geschreven door Ron op 2016-07-15 16:00
“De opdrachtgever heeft een volledig beeld van de kandidaat voordat hij überhaubt opgesprek is geweest, doordat de kandidaat al meerdere stappen heeft doorlopen en al een volledig dossier heeft opgebouwd met daarin de verschillende assessments en meerdere video’s. We zijn erg tevreden over de tool in combinatie met de werking van Emply. Gouden combinatie voor ons.”

Jeroen van der Made van Ontwikkelwaars in Ontwikkeling (OiO) over video.

Hoe zetten jullie videosollicitatie in tijdens jullie sollicitatie proces?

“In het selectie proces zitten verschillende stappen waaronder natuurlijk een motivatiebrief en CV. Maar daarnaast ook een aantal interviews, twee online assesments, een persoonlijk profiel analyse, een general intelligence assessment en een technisch assessment. Als kandidaten uiteindelijk geschikt worden geacht krijgen ze een uitnodiging om een 8 tal vragen te beantwoorden op video. Deze vragen zijn samen met de opdrachtgever opgesteld. Deze video’s worden met de opdrachtgever gedeeld en dit is dan ook gelijk de eerste kennismaking met de kandidaten.”

Wat is het doel van het op deze manier inzetten van video?

“Het voorstellen van de kandidaten bij de opdrachtgever. Doordat de kandidaat al meerdere stappen heeft doorlopen en al een volledig dossier heeft opgebouwd met daarin de verschillende assessments en de video’s heeft de opdrachtgever een volledig beeld bij de kandidaat voordat hij überhaubt opgesprek is geweest.”

Wat is de respons?

“100%. Het is gewoon een onderdeel van het volledige sollicitatieproces. Er is 1 keer een kandidaat geweest die er niet helemaal achter stond maar het uiteindelijk alsnog gedaan heeft.”

Wat is de reactie van de opdrachtgevers?

“Heel positief. Door de video’s krijg je echt een volledig beeld van een kandidaat. Omdat het 8 video’s zijn waarin verschillende vragen worden beantwoord is het al een redelijk volledig beeld van een kandidaat. Ook omdat in deze vragen al wat basis vragen worden gesteld die vaak in het eerste sollicitatiegesprek gesteld worden kunnen we deze nu vaak overslaan en gelijk wat meer de diepte in gaan tijdens het sollicitatie gesprek.”

Hoe reageren sollicitanten?

“Allemaal positief. Dit omdat ze al weten dat ze door gaan en op gesprek mogen komen.”

  • Deel op